Dette trenger du:
Tertebunn:
175 gram hvetemel
40 gram melis
75 gram usaltet smør
1 eggeplomme (spar eggehviten)
1 ss vann
Sitronfyllet:
3-4 sitroner
6 egg
175 gram sukker
2 dl fløte.
1. Ha alle ingrediensene til deigen i mikseren og kjør til deigen samler seg til en fast klump. Kna den litt ekstra på bakebordet og la den hvile kaldt en times tid før du kjevler den ut.
2. Smør og kle en springform med deigen slik at den rekker en centimeter over kanten. Prikk kakebunnen med en gaffel og og pensle med en letttpisket eggehvite. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Ta ut bunnen og sett ovnen ned til 180 grader.
3. Riv skallet av sitronene fint og press også ut safta. Bland det med eggene, sukkeret og fløten i mikseren og hell det i terteformen. Stek kaken rundt 30 minutter, den skal fortsatt være myk og litt skjelven når du tar den ut. Avkjøl den og sett den i kjøleskapet. Strø på melis før den serveres.
Ser nydeligt ut, citron är så friskt :-)
SvarSlettÅhh, dette hørtes virkelig nydelig ut! Har aldri prøvd å lage sitronterte før, så denne skal jeg absolutt prøve ut:)
SvarSlettDenne terten har jeg laget flere ganger, fra samme bok.. Den er virkelig god!
SvarSlettÅj! lekker kake som eg gjerne vil prøva å laga =)
SvarSlettMen skal botnen virkeleg steikast i 290 minuttar?
Takk til Anonym som oppdaget feil på steketiden, det skal være 20 minutter. :-)
SvarSlettKan sitronterten bakes i sin helhet på torsdag for så å serveres på lørdag? Eller kan jeg lage bunnen på torsdag og resten på fredag?
SvarSletthei.
SvarSlettKaken settes i kjøleskapet mellom torsdag og lørdag så går det veldig fint. :-)