lørdag 13. mars 2010

Boller med vaniljekrem inni

Her kommer en ny variant av de gode gode bollene jeg pleier å lage.  Disse er fylt med vaniljekrem.

Dette trenger du:
2 liter hvetemel
1 liter H-melk
100 gram gjær for søt deig
2 dl sukker
2 egg
1 ts salt
2 ts kardemomme
200 gram smør

1 pakke vaniljekrem.

Bland alt utenom smøret i kjøkkenmaskinen og rør i 10 minutter.  Deretter tilsettes smøret i små terninger og dette eltes i 15 minutter til deigen er jevn og fin.  Hev det så til dobbel størrelse, slå deigen ned og hev den en gang til.  Deretter deles deigen i ca 35 deler og de kjevles til ca 12 x 12 cm.  Legg på ei stor spiseskje med vaniljekrem og hev de deretter 2 timer til.  Jo mere de heves jo bedre blir de.  Alternativet er å kaldheve deigen i kjøleskap og lage ferske boller til søndagsfrokosten eller til turen.

Bollene pensles med egg når de er ferdig hevet.  Stekes på 220 grader i 10-12 minutter avhengig av størrelse.
















2 kommentarer:

  1. oi så bra! dette skal jeg prøve :D takk for at du skreiv dette!

    SvarSlett
  2. jeg hadde ikke vanilje krem, men vanilje kakefyll og det ble kjempe bra :) gode boller :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails