lørdag 24. april 2010

Boller med bringebær og creme fraiche

Dette er Morten Schakendas grunnoppskrift på boller, her er den toppet med bringebær og creme fraiche på toppen.



Dette trenger du:
1 kg hvetemel
1/2 liter helmelk
150 gram sukker
15 gram kardemomme
15 gram salt
1 stort egg
150 gram smør i terminger

Dette gjør du:
Bland alle ingrediensene untatt smøret og rør i 15 minutter.  Deretter tilsettes smørterningene og du rører dette i 15 minutter til.  La deigen heve til dobbel størrelse og rull deretter ut 20 boller som du lar heve tildekket i en halvtime.  Så kjevler du bollene flate så de er ca 15 cm i diameter og lar de heve på nytt.  Rett før steking pensler du de med egg, har på en 1 ss Creme Fraiche og 1 ss bringebær.  (eller noe annen god bær du har.).  Stekes på 200 grader i 10 minutter.



2 kommentarer:

  1. Det er mykje snakk om deigene til Morten Shcakenda her i bloggland, trur sanneleg eg må prøve meg på dei eg og;0)
    Desse bollane såg kjempegode ut, Kjersti!!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails