Dette er Morten Schakendas grunnoppskrift på boller, her er den toppet med bringebær og creme fraiche på toppen.
Dette trenger du:
1 kg hvetemel
1/2 liter helmelk
150 gram sukker
15 gram kardemomme
15 gram salt
1 stort egg
150 gram smør i terminger
Dette gjør du:
Bland alle ingrediensene untatt smøret og rør i 15 minutter. Deretter tilsettes smørterningene og du rører dette i 15 minutter til. La deigen heve til dobbel størrelse og rull deretter ut 20 boller som du lar heve tildekket i en halvtime. Så kjevler du bollene flate så de er ca 15 cm i diameter og lar de heve på nytt. Rett før steking pensler du de med egg, har på en 1 ss Creme Fraiche og 1 ss bringebær. (eller noe annen god bær du har.). Stekes på 200 grader i 10 minutter.
Det er mykje snakk om deigene til Morten Shcakenda her i bloggland, trur sanneleg eg må prøve meg på dei eg og;0)
SvarSlettDesse bollane såg kjempegode ut, Kjersti!!
Dette så utrolig godt ut!
SvarSlett