onsdag 17. mars 2010

Stekt ris (Fried rice)

Dette er en strålende rett når du har risrester i kjøleskapet eller rett og slett er lei vanlig ris.  Ungene synes det er storveis.

Dette trenger du:
250 gram skinke/pølse eller kyllingrester, reker kan også brukes med hell.
2 båter finhakket hvitløk
olje til steking
6-7 dl  kokt ris som er avkjølt
1 stor gulrot i små terninger
200 gram erter (gjerne dypfryste)
2-3 egg
2 ss fiskesaus (Nam Pla - thailandsk måte å salte på)
1/2 ts pepper

Dette gjør du:
1. Varm stekepannen eller woken og stek hvitløk i olje og ha deretter i skinke/kylling/reker.  Ha i risen og la det steke til det er gyllent.

2. Bland inn grønnsakene og la det surre i 5-7 minutter.

3. Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og eggene og rør godt.

4. Smak til med fiskesaus og pepper.

Her er det et utall variasjonsmuligheter både med "kjøttet" og grønnsakene, bruk løk, sopp, paprika, ingefær, aspargesbønner etc. etc

Jeg serverte dette som tilbehør til barnas kjøttboller og de voksnes helstekte Kylling med sitron, timian og hvitløk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails