tirsdag 23. mars 2010

Sjokoladekake med vaniljekrem og smeltet sjokolade

Dette er en enkel og veldig god sjokoladekake der fyllet kan varieres med det du har tilgjengelig.  Vi hadde den på barnebursdag i helga og både store og små likte den veldig godt!

Dette trenger du:
4 egg
175 gram sukker
135 gram smør
100 gram Walters Mandel sjokolade (eller annen sjokolade du har)
135 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

1 pakke vaniljekrem
Sjokolade til pynt på toppen av kaka

Dette gjør du:
Visp egg og sukker til eggedosis i kjøkkenmaskinen.  Smelt smør og sjokolade sammen og vend denne blandingen forsiktig inn i eggedosisen.   Sikt deretter det tørre inn og rør det forsiktig sammen.

Stekes på 175 grader i en smurt springform, ca 45-50 minutter.  Bruk bakepapir i bunnen av formen.

Når kaken er kald deles den i to og vaniljekremen fordeles.  Legg på topplokket og smør utover smeltet sjokolade blandet med litt fløte eller melk.


Pynt og nyt!

1 kommentar:

  1. Åhhh. denne hørtes skikkelig god ut:) Måå prøves ut:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails