tirsdag 16. mars 2010

Laks på Spinatseng

Denne retten har jeg fått inspirasjon av fra de fantastiske Bergenström damene som har skrevet "Under Valnøttreet".  Vi var mange voksne og barn i går ettermiddag og denne retten slo til hos alle.  Jeg laget en stor porsjon og brukte to former som dere ser under.

Dette trenger du til 4 personer:
800 gram skinnfri laksefilet eller 4 porsjonsstykker skinnfri laksefilet
1 ss smør eller olivenolje
200 gram spinat
1 ts salt og pepper
3 dl fløte (jeg blandet kremfløte og matfløte)
1 dl tørrvin
5 ss nyrevet parmesan

1. Smør en ildfast form med olje eller smør.
2. Vask og tøsk spinatbladene eller enda bedre; putt de i salatslynga og sentrfuger de tørre. Fordel bladene i den smurte formen og leg fisken oppå spinaten.  Smak til med salt og pepper.
3. Hell en blanding av fløte og vin ved siden av fisken.  Dryss med parmesan.
4. Sett formen i stekovnen ved 175 grader i ca 25 minutter.

Serveres med en salat med spinatblader, tomat, avokado + stekte potetbåter.

Under ser dere retten før den er stekt:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails