fredag 12. mars 2010

Helstekt kylling med sitron, timian og hvitløk

Dette er en kyllingrett jeg fikk anbefalt av Merethe på Grønn på Lilleaker i dag.  Gode råd fra kompetente medarbeidere :-)  Hun har laget den med stort hell flere ganger!

Dette trenger du:
1 kylling, min var 1,3 kg
3-4 sitroner i båter
halvparten av en frisk Timian
1-2 hele hvitløk. Deles i fedd som igjen fedd skives.
Pepper og havsalt

1. Løsne bukskinnet fra kyllingen med fingrene og putt salt, pepper, timian, hvitløk og sitronbåter inn.  Putt inn så mye som det er plass til.
2. Putt resten av sitronbåtene, hvitløksskivene, timianen og salt og pepper inn i selve kyllingen.
3. Surr kyllingen med bomullstråd så den er godt sammenbundet.
4. Sett ovnen på 190 grader.
5. Stek den i 20 minutter pr 500 gram.

Serveres med en grønn salat og ovnsstekte poteter med aioli til.







1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails