Du trenger dette:
525 gram hvetemel
6 egg + 1 egg til pensling
1 pakke tørrgjær
40 gram sukker
1 ts salt
250 gram smør i terninger
1. Bland mel, sukker, salt og gjær i en bolle. Knekk eggene i deigen og rør dette sammen. Når alt dette er godt blandet tilsetter du små terninger av smør og elter dette i minst 15 minutter. Når deigen er glatt settes dette til heving i 2 timer. Alternativt lar du det heve natta over i kjøleskap og serverer ferstktil frokost.
2. Del deigen så i 16 deler og trill runde boller. Smør to brødformer og ha 8 boller i bunnen av hver form. Dekk til og la dette heve i ca 2 timer.
3. Pensle med egg og la det steke i 10 minutter på 200 grader og deretter ca 20 minutter på 180 grader. Ta de ut av formen og la det avkjøle på rist.
Nyt...
Mmm, deilig! :-) Så bra at denne oppskrifta var korrekt. Det er nokre andre oppskrifter i boka hans som har feil mål på enkelte ingrediensar. Skummelt!
SvarSlettSå herlig og luftig! Hege
SvarSlettTakk for hyggelige kommentarer!
SvarSlett