søndag 14. mars 2010

Loff/Brioche a la Schakenda

Dette er en deilig loff til en rolig søndags morgen.


Du trenger dette:
525 gram hvetemel
6 egg + 1 egg til pensling
1 pakke tørrgjær
40 gram sukker
1 ts salt
250 gram smør i terninger


1. Bland mel, sukker, salt og gjær i en bolle.  Knekk eggene i deigen og rør dette sammen.  Når alt dette er godt blandet tilsetter du små terninger av smør og elter dette i minst 15 minutter.  Når deigen er glatt settes dette til heving i 2 timer.  Alternativt lar du det heve natta over i kjøleskap og serverer ferstktil frokost.


2. Del deigen så i 16 deler og trill runde boller.  Smør to brødformer og ha 8 boller i bunnen av hver form.  Dekk til og la dette heve i ca 2 timer.


3. Pensle med egg og la det steke i 10 minutter på 200 grader og deretter ca 20 minutter på 180 grader.  Ta de ut av formen og la det avkjøle på rist.


Nyt...


3 kommentarer:

  1. Mmm, deilig! :-) Så bra at denne oppskrifta var korrekt. Det er nokre andre oppskrifter i boka hans som har feil mål på enkelte ingrediensar. Skummelt!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails