lørdag 27. mars 2010

Aprikoshorn

Disse hornene passer godt sammen med god kopp te i påska.  De kan fryses og er da perfekte for kos gjennom hele høytida.  Denne oppskriften gir 24 stk.

Du trenger:
200 gram smør
500 gram hvetemel
0,5 dl sukker
1 ts kardemomme
2,5 dl melk
50 gram gjær
2 egg

Fyll:
Stivt aprikossyltetøy.
Egg til pensling.

Dette gjør du:
Smuldre smøret i melet og tilsett sukker og kardemomme.  Løs opp gjæren i den lunkne melken og bland i sammenpiskede egg.  Hvis du bruker tørrgjær så blander du det bare i melet.   Bland det våte med det tørre til en jevn deig.  La den heve en times tid.

Del deigen i 3 deler og kjevle ut hver del til store runder leiver. Del hver leiv i 8 deler og legg en klatt aprikossyltetøymidt på hver trekant og rull sammen fra den bredeste siden,  Bøy rullene til horn og legg de på stekeplater med bakepapir.  La de etterheve i 45 minutter og pensle med egg før steking.  Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter.  Dryss litt melis på før servering.









2 kommentarer:

  1. Hei! Tusen takk for awarden vi fikk av deg! Kjempestas :)

    Så bra blogg du har. Liker godt at du tar bilder underveis i matlagingen, sånn at vi får se "trinn for trinn" hvordan det skal gjøres.

    Ønsker deg og dine en herlig søndag!

    Klem fra Maria

    SvarSlett
  2. Detta skall jag prova :-)
    perfekt påsk mat.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails