Disse hornene passer godt sammen med god kopp te i påska. De kan fryses og er da perfekte for kos gjennom hele høytida. Denne oppskriften gir 24 stk.
Du trenger:
200 gram smør
500 gram hvetemel
0,5 dl sukker
1 ts kardemomme
2,5 dl melk
50 gram gjær
2 egg
Fyll:
Stivt aprikossyltetøy.
Egg til pensling.
Dette gjør du:
Smuldre smøret i melet og tilsett sukker og kardemomme. Løs opp gjæren i den lunkne melken og bland i sammenpiskede egg. Hvis du bruker tørrgjær så blander du det bare i melet. Bland det våte med det tørre til en jevn deig. La den heve en times tid.
Del deigen i 3 deler og kjevle ut hver del til store runder leiver. Del hver leiv i 8 deler og legg en klatt aprikossyltetøymidt på hver trekant og rull sammen fra den bredeste siden, Bøy rullene til horn og legg de på stekeplater med bakepapir. La de etterheve i 45 minutter og pensle med egg før steking. Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter. Dryss litt melis på før servering.
Hei! Tusen takk for awarden vi fikk av deg! Kjempestas :)
SvarSlettSå bra blogg du har. Liker godt at du tar bilder underveis i matlagingen, sånn at vi får se "trinn for trinn" hvordan det skal gjøres.
Ønsker deg og dine en herlig søndag!
Klem fra Maria
Detta skall jag prova :-)
SvarSlettperfekt påsk mat.