søndag 21. mars 2010

Bursdagskake

Her i familien er det flere som har bursdag i mars og jeg er veldig glad i å bake kaker så dette er en bra måned.  Vi feirer også gjerne hver bursdag 2-3 ganger....


Dette trenger du til Sukkerbrødbunn:
6 egg
180 gram sukker
180 gram hvetemel
1 ts bakepulver

Dette gjør du:
Egg og sukker piskes til veldig stiv eggedosis, hvis du tror du er ferdig så bare hold på litt til.  Du kan gjerne holde på i 10-15 minutter, dette gir svært godt resultat.  Sikt deretter mel og bakepulver over eggedosisen og vend det meget forsiktig inn.

Stekes i smurt form som er 24 cm i diameter i 40-45 minutter. Ovnen på 160 grader.  Jeg bruker bakepapir i bunnen av formen og dette kan du også legge over kaka når den har stekt i 30 minutter for å unngå at den blir mørk på toppen.  Vær forsiktig når du åpner ovnen.

Dette trenger du til pynting:
3 bananer
4-5 dl kremfløte
1 pakke vaniljekrem
1 marsipanrull (ca 400 gram)
litt hjemmelaget jordbærsyltetøy
1 boks mango
sjokoladehjerter

Pisk kremen og bland litt av den med de tre mosede bananene.

Del sukkerbrødbunnen i tre og dynk med mangosaft på det nederste laget.  Fordel pakka med vaniljekrem utover det nederste laget og skjær mangoen i biter og fordel dette også.

Nytt kakelag på og litt mer dynking.  Deretter smører du banankremen utover og topper det med hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Siste laget på og hele kaka dekkes med et bra lag med krem.  Sett den i kjøleskapet mens du kjevler ut marsipanrullen.  Sjekk med et stort fat at rundingen er stor nok til å dekke kaka og løft den på ved hjelp av det store fatet.  Bruk melis når du kjevler ut så går det greit.  Skjær vekk det som er til overs rundt kaka og lag marsipanroser eller annen pynt.  Så er det opp til deg hva som skal stå på toppen og hva slags annen pynt du har tilgjengelig.  God blir den i hvertfall!
1 kommentar:

  1. Ser fantastisk ut, Kjersti! Du er til inspirasjon! Klarte selvsagt ikke å kopiere inn den awarden jeg fikk av deg! Stor stas! Tuuusen takk! Må møtes snart!! God uke!!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails