søndag 2. mai 2010

Tiramisu

Jeg har ei god venninne som lager en fantastisk tiramisu.  Jeg elsker den kaka!  Dette er ikke hennes oppskrift (den har jeg ikke dessverre), men noe jeg selv testet etter hva jeg hadde i huset.  Det startet med at jeg hadde igjen mascarponeost etter forrige helg...



Dette trenger du:
2 eggeplommer
2 ss perlesukker
2,5 dl mascarponeost
2 dl espressokaffe blandet med 2 ss cognac
12 fingerkjeks
litt kakaopulver til å strø med

Dette gjør du:
Rør eggeplommene, sukkeret og osten godt.  Dypp fingerkjeksene i kaffe/cognac blandingen og legg et lag nederst i serveringsskåla.  De skal dyppes, ikke ligge der..., da blir det for fuktig.   Deretter et lag med blandingen av egg, sukker og ost.  Så et nytt lag med dyppet kjeks og deretter det siste laget med blandingen.  Sett det i kjøleskap natta over eller fra morgenen av hvis det skal spises om kvelden.  Rett før servering sikter du kakaopulver over.  Mmmm.

1 kommentar:

  1. Jag åt en av mina bettre tiramisuer i Oslo i helgen...var på en kend pizzeria(inte så kjent i Olso) och där hadde dem en fantastisk tiramisu....

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails