søndag 16. mai 2010

Klassisk løksuppe

Mai har vært svært varierende mht vær og derfor laget jeg løksuppe med stort hell en halvkjølig kveld som forrett til 6 personer.  Oppskriften fant jeg i Frelsesarmeens suppebok "Kraft".  Den ser ikke så veldig god ut på bildet her ser jeg, men smaken var fortreffelig!



Dette trenger du:
1,5 kg løk
100 gram smør til steking
1,5 l kjøttbuljong
3 laurbærblad
8 svarte hele pepperkorn
6 skiver tørr loff
200 gram ridderost til gratinering

Dette gjør du:
Skjær løken i skiver og smelt smøret i en dyp panne. La løken svette i pannen på middels varme i 230 minutter.  Det vil si at løken ikke skal stekes for å bli brun, men dampe i smør og sin egen væske.  Hell over 1,5 l kjøttbuljong, laurbærblad og pepperkorn.  La det småkoke i 20 minutter.    Ta de 6 skivene og tørk de i noen minutter på 200 grader i stekovnen.  Deretter fordeler du osten på skivene og gratinerer dette.  Ta ut laurbærbladene og ha den varme suppa opp i suppeskålene og legg de loffskivene med ost på toppen og server.

Kos deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails