lørdag 13. februar 2010

Pastasaus med friske tomater

Jeg har fått en ny favoritt-hverdagsmiddag, pastasaus med friske tomater.  Jeg sier ikke at det ikke er lov å jukse litt med tomater i boks, men det blir fantastisk godt når en starter fra bunnen av.  Denne sausen er inspirert av den kjente svenske matskribenten Anna Bergenström.

1. Fres 5 sjalottløk og 6 hvitløksfedd, som er skjært i tynne skiver, forsiktig i olivenolje.

2. Ta en kilo (sol)modne tomater og del i båter og ha de i pannen sammen med løken og kok dette opp.

3. Ta en potte med (frisk) basilkum og klipp nesten alt opp og ha det i panna.  Resten av bladene sparer du til pynt.  Hvis du har bitte litt rosmarin er dette også godt oppi.

4. Hell oppi et par desiliter med hvitvin og smak det til med en ts salt og sukker + litt nykvernet pepper.

5. Kok det i ca 25 minutter.

6. Har du barn i huset som er "redd" for grønne ting kjører du sausen i Blenderen før du serverer. (se under).

7. Kok opp fersk tagliatelle pasta, strø på grovrevet parmasan og nyt.  Gjerne med en deilig salat ved siden av.  Det er også selvfølgelig mulig å blande inn stekt kjøttdeig eller kylling på slutten, men av og til er det deilig med bare ren nylaget pastasaus... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails