150 gram mandler
3 eggeplommer
3 eggehviter
225 gram sukker
4 ts vaniljesukker
bittelitt salt
skallet av 2 mandariner
400 gram hvetemel
2 ts bakepulver
150 gram mørk kokesjokolade, hakket
Del eggene og rør sammen eggeplommene, sukker og vaniljesukker. Stivpisk eggehvitene med bittelitt salt og vend dette forsiktig inn i eggeplommerøra. Bland så inn mandarinskalllet som er raspet, sjokoladen og mandlene som er hakket + hvetemelet blandet med bakepulver. Jeg ristet mandlene lett i panna først.
Rull det ut til 2 cm brede pølser og stek dem i 35 minutter på 175 grader. Del de 1 cm tykke stenger med en gang de er feridigstekt. Avkjøl de og putt de en tett boks. Nytes med en sterk og god kaffe.
Masipanen lagde jeg med 500 gram mandler, 500 gram melis og 1 eggehvite. Smelt god sjokolade i vannbad og dypp marsipankulene og sett en hasselnøtt på toppen.
bittelitt salt
skallet av 2 mandariner
400 gram hvetemel
2 ts bakepulver
150 gram mørk kokesjokolade, hakket
Del eggene og rør sammen eggeplommene, sukker og vaniljesukker. Stivpisk eggehvitene med bittelitt salt og vend dette forsiktig inn i eggeplommerøra. Bland så inn mandarinskalllet som er raspet, sjokoladen og mandlene som er hakket + hvetemelet blandet med bakepulver. Jeg ristet mandlene lett i panna først.
Rull det ut til 2 cm brede pølser og stek dem i 35 minutter på 175 grader. Del de 1 cm tykke stenger med en gang de er feridigstekt. Avkjøl de og putt de en tett boks. Nytes med en sterk og god kaffe.
Masipanen lagde jeg med 500 gram mandler, 500 gram melis og 1 eggehvite. Smelt god sjokolade i vannbad og dypp marsipankulene og sett en hasselnøtt på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar