tirsdag 24. august 2010

Ostesufflé

Her kommer en koserett til fredag kveld med en god rødvin til, eller rett og slett tirsdagsmiddagen i regnvær med masse sunne grønnsaker og oliven til.  Det ble det siste...  Har aldri prøvd dette før, men det var enkelt og den ble fin og høy!  Husk at her skal familien vente på maten og ikke maten på familien.  :-)



Dette trenger du:  (4 porsjoner)
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
1 ts salt
3 dl melk
5 egg
300 gram ost

En suffléform på 1 1/4 liter.

Dette gjør du:
Smelt smøret i en kjele og rør i melet.  Spe med melken og rør til sausen tykner.  Smak til med salt.  Avkjøl sausen litt. Skill eggeplommene fra hviten.  Riv osten.  Rør eggeplommene og osten inn i sausen. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i sufflérøren.  Hell røren i smurt form stek den i 60 minutter på 180 grader.  Server den straks med godt brød, grønnsaker, oliven eller en god salat.





Stivpisket eggehvite:


Sufflérøre før steking:

5 kommentarer:

  1. Avansert! Dette må jeg prøve:)

    SvarSlett
  2. Takk Monica! Så morsomt at jeg kan imponere deg. Lunch hos meg tirsdag den 31. kl. 12.00?

    SvarSlett
  3. ja, veldig gjerne! Så hyggelig:)

    SvarSlett
  4. Soufflè er herlig. Denne så flott ut! Takk for hyggelig hilsen! Hege

    SvarSlett
  5. Åhh, dette ser nydelig ut, dette må jeg prøve:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails