tirsdag 31. august 2010

Lunchsalat med kylling og fullkornpasta

I dag hadde jeg hyggelig lunchbesøk av min venninne Monica med bloggen Monicas Matverden der jeg plukker opp mye franske tips.  Hun hadde også med sin lille Ida som lekte med min lille Per.


Dette trenger du:
2 kyllingfileter
2 dl fullkornpasta
1 avokado
6-7 smakstomater
ristede pinjekjerner
2 spisspaprika
100 gram cheddarost 
en passelig blanding av rucola, hjertesalat og lollo

Server den med Aioli og godt brød ved siden av.

Dette gjør du:
Stek kyllingfiletene og kok fullkornpastaen etter anvisning på pakka.  Rist pinjekjernene og legg salaten i kaldt vann noen minutter.  Kjør den i salatslynge eller tørk godt av den.  Del tomatene, avokadoen, osten og spisspaprikaen i passelige biter.  Del opp den avkjølte kyllingfileten og ha oppi den avkjølte pastaen.  Bland alt sammen og dryss pinjekjerner på toppen.

Nyt!


                

tirsdag 24. august 2010

Ostesufflé

Her kommer en koserett til fredag kveld med en god rødvin til, eller rett og slett tirsdagsmiddagen i regnvær med masse sunne grønnsaker og oliven til.  Det ble det siste...  Har aldri prøvd dette før, men det var enkelt og den ble fin og høy!  Husk at her skal familien vente på maten og ikke maten på familien.  :-)



Dette trenger du:  (4 porsjoner)
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
1 ts salt
3 dl melk
5 egg
300 gram ost

En suffléform på 1 1/4 liter.

Dette gjør du:
Smelt smøret i en kjele og rør i melet.  Spe med melken og rør til sausen tykner.  Smak til med salt.  Avkjøl sausen litt. Skill eggeplommene fra hviten.  Riv osten.  Rør eggeplommene og osten inn i sausen. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i sufflérøren.  Hell røren i smurt form stek den i 60 minutter på 180 grader.  Server den straks med godt brød, grønnsaker, oliven eller en god salat.





Stivpisket eggehvite:


Sufflérøre før steking:

søndag 22. august 2010

Blåbærmuffins til en 1 åring + bløtkaka

Den store dagen er her og den lille babyen vår er 1 år! Stor stas for hele familien og det blir feiring flere dager til ende.   Han er, som alle andre i huset, glad i det meste som er søtt og til bursdagen blir det blant annet det Blåbærmuffins.  Er inspirert av Grys deilige muffins.


Dette trenger du:
4 egg
2 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl smeltet margarin
2 dl H-melk
6-7 dl blåbær, frosne eller ferske

Rør alt bortsett fra bærene godt sammen i en bolle.  Tilsett bærene til slutt og rør forsiktig så de holder seg mest mulig hele.  Jeg brute 35 små muffinsformer, du kan bruke færre store, enten i papir eller faste former.  Stekes i ca 25 minutter på 180 grader.  Ta de forsiktig ut og avkjøl de på en rist.  Kan med fordel serveres med god vaniljeis til.

Som vanlig bakte jeg også bløtkake, oppskrift finner du her: Pyntet med krem og Dinosaurstrøssel...








onsdag 18. august 2010

Cæsarsalat med stekt kylling

Denne salaten krever det beste du kan få tak i kvalitetsmessig av salat.  Bruk gjerne romanosalat eller hjertesalat.  Du kan gjerne forberede det hele, men server salaten nyblandet.  Da er den best!


Dette trenger du:
4 skiver halvtørt lyst brød
2 ss nøytral olje
1/2 hvitløksfedd til bollen
2-3 små hoder hjertesalat eller romanosalat 
2 kyllingfileter

Dressingen:
2 egg
1,5 ss hvitvinseddik
1 ss presset sitron
1,5 ts fransk sennep
1 ss worcestershiresaus
litt salt og nykvernet pepper
1 presset hvitløksfedd
1,5 dl maisolje
6 ss revet parmesan

Dette gjør du:
Brun først kyllingfiletene i panna.  Deretter skjærer du brødskivene i terninger og steker de sprø i nøytral olje som er blandet med hvitløk.  Sett dette til side.   Plukk salatbladene fra hverandre og skyll de godt i kaldt vann.  Legg de deretter i salatslynga eller tørk de godt med et kjøkkenhåndkle.  Riv så bladene i store biter og legg disse i en tett pose i kjøleskapet til de skal brukes.  Da blir de sprøere.

Dressingen:  Kok 2 egg i 2 minutter og skyll de straks i kaldt vann.  Del de og grav ut de halvkokte plommen og hviten med en teskje og ha det i en bolle.  Bland i eddik, sitronsaft, sennep, worcestershiresaus, litt salt & pepper og presset hvitløk. Bland alt godt.  Drypp deretter ned oljen langsomt og i en tynn stråle, under hyppig røring. Smaksett med litt nyrevet parmesan og bland igjen.

Gni så salatbollen inn med et overskåret hvitløksfedd.  Ha salatbladene i bollen, drypp dressingen over og legg på krutongene.  Strø over parmesan og legg på skiver av kyllingfileter.  Nyt!




mandag 16. august 2010

Tilbake fra lang ferie! - Salat med Tunfisk

En lang, avslappende, innholdsrik, deilig ferie med veldig god mat og mye god vin er tilbakelagt...  Vi fortsetter ferien på hjemmebane en stund til og i dag syklet vi opp på Ekebergrestauranten og spiste lunch.  Bra utsikt!


Til middag ble det salat, her kommer den:


Dette trenger du:
2 bokser tunfisk i olje
1 liten løk
1-2 røde eller gule paprikaer
3 ss olivenolje
1 hvitløksbåt
1/2 ts salt
svart pepper
blader av eikebladsalat eller lignende og tomatskiver.

Dette gjør du:
Del tunfisken i mindre biter og bland den med meget finhakket løk og paprika i små tynne biter.  Tilsett olje, presset hvitløk, salt og pepper fra kvernen.  La salaten stå kjølig en times tid.  Legg salaten på et fat pent anrettet med salatblader og tomatskiver.  Vil du ha en enda mer mettende rett har jeg prøvd den med 3 hardkokte egg i tillegg, veldig godt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails