tirsdag 7. desember 2010

Hvite kakegiraffer og -dinosaurer...

Dette er ungenes favoritt, gode og tykke.




Dette trenger du:
100 gram ekte smør
3 dl sukker
2 dl H melk
1 ts hornsalt
1 liter hvetemel

Dette gjør du:
Rør smør og sukker hvitt og tilsett deretter melk, hornsalt og melet litt etterhvert.

La deigen stå i kjøleskapet en times tid eller over natten.  Kjevle den ut til 4-5 mm og stikk ut med pepperkakeformer.

Stekes på 175 grader i 7-8 minutter.







    mandag 6. desember 2010

    Brune pinner

    Nå har jeg hatt en lang bloggpause og både vært i varmere strøk og ikke minst lest mye pensumlitteratur. Jeg er så glad i den førjulstida vi går inn i nå så det kommer nok litt julekaker fremover.  Vi starter med en god favoritt.  Dette blir mellom 80 og 100 stykker avhengig av hvor tynne du lager de.  Jeg liker de litt tykke da de blir litt seigere da.



    Dette trenger du:
    400 gram ekte smør
    400 gram sukker
    2 eggeplommer
    3 ss sirup
    1 ts malt kanel
    2 ts vaniljesukker
    2 ts hjortesalt
    600 gram hvetemel

    Til pensling:
    2 eggehviter
    3-4 dl hakkede mandler

    Dette gjør du:
    Smør smør og sukker hvitt og bland deretter resten av ingrediensene inn.  Del deigen i 12 deler og trill pølser-  Trykk de litt flate og pensle med vispede eggehviter og ha på mye mandler.

    Stek kakene på 175 grader i 10 minutter.  Mens de er varme skjærer du du i passelige kaker.

    Nyt!

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails