mandag 13. september 2010

Pastasalat med reker a la Solveig

Dette er en nydelig salat som vi fikk i min venninne Solveigs bursdag i helga. Det er ingen tvil om at sausen gir en ekstra dimensjon her og så er jo ingrediensene veldig gode også.  Jeg lagde den til middag her i dag og det ble ca 3 porsjoner som vi spiste ute i den fine sommersola. :-)



Dette trenger du:
250 gram fullkorn spaghetti
3 kyllingbryst som deles i "spisebiter" og stekes med pepper
100 gram ferdig rensede store reker
1 avokado
10 cherrytomater
5 vårløk

Til dressingen:
3 ss soyaolje
3 ss peanøttolje (litt vanskelig å finne, fant den på Ica)
3 ss Sweet Chili Saus
3 ss Kikoman Soyasaus
3 ss olivenolje
saften av en 1 1/2 lime
hakket hvitløk (jeg brukte 1/3 kinesisk hvitløk)

Dette gjør du:
Lag dressingen først så den kan godgjøre seg litt mens du lager det andre, det er bare å blande alt sammen og røre godt.   Knekk spaghettien i to og kok den al dente, 1-2 minutter mindre enn det som står på pakka. Avkjøl den og innen servering er den perfekt.  Stek kyllingbitene i pepper og avkjøl.  Hell laken av rekene og del avokadoen i passelige biter. Skjær tomatene i 2 eller 3 hvis de er små nok og kutt opp vårløken i tynne skiver. Vent til alle ingredienser er kalde og bland de forsiktig sammen.

Server den med godt brød og nyt.


3 kommentarer:

  1. Den hørtes skikkelig god ut. Jeg skal prøve ut:)

    SvarSlett
  2. Åhh dette hørtes utrolig godt ut:) Dette er noe jeg absolutt skal prøves ut:)
    takk for oppskriften :)

    SvarSlett
  3. Bare en kjapp korreksjon- best med litt mer limesaft :-) Anbefaler 1/2 lime pr ss av de øvrige ingrediensene.

    /Solveig

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails