torsdag 9. september 2010

Ørret med sprøstekte kantareller og aspagesbønner

Vi har ikke vært ute i skogen og plukket sopp, men noen andre har.  Jeg kjøpte et papirkremmerhus med nydelige kantareller av en liten søt gutt på Frogner forrige lørdag og de var gode...  Dette var en veldig rask og meget god middag.  For både store og små.


Dette trenger du:
4 ørretfilteter
300 gram kantareller
200 gram aspargesbønner
3 ss meierismør
noen cherrytomater

Dette gjør du:
Tørrstek kantarellene en stund i panna først, ikke brenn de.  Deretter har du oppi 2 ss meierismør og steker de videre sammen med aspargesbønnene noen minutter.  Kantarellene skal være sprøe og gode. Stek laksen i en annen panne med en spiseskje smør.  Ca 6 minutter til du ser de er gjennomstekte.

Anrett på tallerkenen med noen tomater til og spis.


5 kommentarer:

  1. Nam, ser og hørtes veldig godt ut. Kantarell og aspargesbønner, det må jeg prøve (leter etter 365 måter å tilberede sopp på:)

    Hva er egentlig forskjellen på brekkbønner og aspargesbønner?

    SvarSlett
  2. Takker Werner, godt spørsmål. Jeg sjekker... Her er brekkbønner:http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15623&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1075&mnu4id=1079 og her er aspargesbønner: http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15619&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1075&mnu4id=1076 Ganske like og med et likt bruksområde sånn jeg ser det, Da lærte jrg noe i dag også :-)

    SvarSlett
  3. Linkene ble ikke klikkbare her, så du får bare kopiere det inn i nettleseren,

    SvarSlett
  4. Takk, vi er to som lærte noe. Frukt.no er en bra opplysningsportal, god helg!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails