søndag 5. september 2010

Guacamole

Noe av det beste som finnes som en liten forrett eller bare kos er guacamole.  Det er enkelt å lage, godt og veldig sunt! (Næringsstoffer og gunstige fettsyrer)  Det tar 5 minutter å lage max!  Her sere dere resten av søndag ettermiddagsbordet i sola på verandaen også, vi hadde ost, skinke, godt brød, kjeks, svarte oliven, chilioliven og et glass hvitvin. Alle de tre største gutta har vært borte på forskjellige plasser  i hele helga og vi måtte feire hjemkomsten såklart.  Lille Per som var hjemme med meg i likte osten og brødet best.Dette trenger du:
2 modne avokado
3 - 5 gode tomater (avhengig av størrelsen)
1-2 spiseskjeer hot tacosaus  (smak deg frem)
litt maldonsalt
litt pepper
saften av en halv lime

Jeg har ikke brukt hvitløk her da tacosausen erstatter det, men det er opp til deg såklart.  Det samme gjelder vanlig løk.

Skjær avokadoen i to og ta ut stenene (spar på den ene og putt den i røra så den ikke blir brun hvis den skal stå litt før serverer den).  Ta ut innmaten og bland dette med hakkede tomater, tacosaus, salt, pepper og limesaft.

Server!

 

3 kommentarer:

  1. Nam, nam! Jeg er klar torsdag! Er det ok ca kl 12?

    SvarSlett
  2. Dette var søndagsmaten sin det! Og hvis du elsker guacamole så kan du bare begynne å glede deg til Mexico. Har aldri klart å lage noe lignende hjemme. Avocadoene der er himmelske!

    Elisabeth

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails