tirsdag 8. mai 2012

Nanbrød

Nanbrød er kjempegodt og denne oppskriften fant jeg på den fine bloggen Tonjes Favoritter som igjen har funnet den på Trines matblogg.   Det er kjapt og enkelt å lage det og du trenger følgende:
 • 1 pakke tørrgjær
 • 4 ss lunken melk
 • 2 ss sukker
 • 450 gr hvetemel
 • 1/2 ss bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 2 dl yoghurt naturell
 • 1 dl melk
 • 1 egg
 • 2 ss smeltet smør
Ha alt det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i en kjøkkenmaskin, ca 10 minutter, til du har en blank og smidig deig. 

Jeg lot deigen heve i halvannen time.  Ha deigen så på melet underlag og elt eventuelt inn mer mel hvis deigen er for løs. Del opp deigen og kjevle ut avlange brød, ca 3-5 mm høye. Sett stekeovnen på 250 grader og stek de på vanlig bakepapirkledd plate i ca 5 minutter midt i ovnen.   (En mere "autentisk" steking får du dersom nanbrødene stekes under grillelementet i stekovnen: Sett på grillelementene og sett termostaten på maksimal styrke. La et stekebrett eller bakesten stå i ovnen slik at det blir varmt. Kjevle ut nanbrødet og legg det umiddelbart på det varme stekebrettet (stek maks to i slengen, så det lønner seg å ha litt størrelse på nanbrødene). Stekes på øverste rille til det er passe stekt. Det tar bare noen minutter så du må passe på, for det blir fort svidd mot slutten).


Avkjøles på rist, legg et håndkle eller folie over frem til servering.  Eller aller best: Spis de med en gang!


Nyt!

3 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

  Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Alleoppskrifter Gå gärna in här och titta runt.

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  emilie@alleoppskrifter.no

  SvarSlett
 2. Hei eg fann bloggen din då eg googla på sjokoladekake uten egg.
  Eg vil prøve oppskrifta di til bursdagsselskap for barnebarnet mitt 9 år. Han er allergisk for egg.
  Legg meg til som følger så eg får sjå meir fine oppskrifter frå deg.
  Anne-Mari

  SvarSlett
 3. Denne hørtes spennende ut. :-)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails