Dette trenger du:
2 liter hvetemel
1 liter H-melk
100 gram gjær for søt deig
2 dl sukker
2 egg
1 ts salt
2 ts kardemomme
200 gram smør
1 pakke vaniljekrem.
Bland alt utenom smøret i kjøkkenmaskinen og rør i 10 minutter. Deretter tilsettes smøret i små terninger og dette eltes i 15 minutter til deigen er jevn og fin. Hev det så til dobbel størrelse, slå deigen ned og hev den en gang til. Deretter deles deigen i ca 35 deler og de kjevles til ca 12 x 12 cm. Legg på ei stor spiseskje med vaniljekrem og hev de deretter 2 timer til. Jo mere de heves jo bedre blir de. Alternativet er å kaldheve deigen i kjøleskap og lage ferske boller til søndagsfrokosten eller til turen.
Bollene pensles med egg når de er ferdig hevet. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter avhengig av størrelse.
oi så bra! dette skal jeg prøve :D takk for at du skreiv dette!
SvarSlettjeg hadde ikke vanilje krem, men vanilje kakefyll og det ble kjempe bra :) gode boller :)
SvarSlett