Dette trenger du til 2 store og 2 små:
2 store andebryst
Potetstappe:
1 kg poteter
hvitløk
litt melk og smør
salt og pepper
Salat:
1 hjertesalat
10 cherrytomater
2 avokado
litt fetaost med basilikum og oregano
ristede pinjekjerner
Saus:
1 dl balsamicoeddik
1 dl hvitvin
170 gram smør (gjerne usaltet)
1 stor ts solbærsennep
Vin til som var fremdragende var Chianti Classico Riserva, Rocca Guicciarda 2005.
Dette gjør du:
Brun andebrystene på begge sider og la de hvile litt. Stek de deretter i stekovnen på ca 175 grader til kjernetemperaturen er ca 61 grader. Bruk steketermometer. Del potetetene i biter og kok de møre sammen med finhakket hvitløk. Mos de med litt smør og melk til du får en ønsket konsistens og krydre med litt salt og pepper.
Salaten lages ved å blande ingrediensene over og ha på litt olje fra fetaosten på toppen. Strø pinjekjerner på. Sausen lager du ved å koke 1 dl balsamicoeddik og 1 dl hvitvin så lenge at det bare er igjen ca 3 ss væske (redusering). Kok det forsiktig så det ikke brenner seg. Så rører/visper du inn smøret i terninger, det er viktig at sausen ikke koker etter dette. Når den er helt jevn rører du inn 1 stor ts med solbærsennep hvis du har. Setter en god spiss på den.
Anrett maten på hvert enkelt fat og server med salat.
Yummi!
Det kan jeg tenke meg var godt ja. :-)
SvarSlettNæmmen i all verden :-) Snubla over bloggen din mens jeg lette etter erfaringer med Kindle og iPad :-)
SvarSlett@Lemonia: Det var helt strålende...
SvarSlett@Jan Olav Så hyggelig!! Jeg er en lykkelig eier av IPad og har ikke angret...! :-)
Åhh dette ser utrolig nydelig ut :)
SvarSlettDette skal jeg absolutt prøve ut:)
Og så kult med ipad, det har jeg lyst på også:)
mvh siv anita