mandag 4. oktober 2010

Kjernesunn familie - starten på et nytt matliv...

Jeg har fått en ny helt, hun heter Ninka-Bernadette Mauritson, er dansk og jeg leste om henne og familien første gang for sikkert 3-4 år siden. Både mannen min og jeg synes da omleggingen deres i livsførsel var interessant, men vi gjorde ikke noe spesielt med det da. Nå har jeg lyst til å prøve det og tar dere med på reisen. Det er i korte trekk en livsstil uten stress, sukker og kunstige stoffer som endret deres liv for alltid. Om vi greier det vet jeg ikke nå..., men hvis vi greier noe er det også bra. Det skal sies at vi lever et sunt og aktivt liv allerede med bær-/fruktsmoothier eller havregrøt til frokost, sunne matpakker med frukt for de små og ofte salat for de store, middager som ofte er laget fra grunnen av med salat. Vi har frukt tilgjengelig hele tiden, det er primært yoghurt naturell vi kjøper, godteri er for lørdager og vi drikker mye vann og lite melk.  Vi er begge to glade i å trene, har aktive unger og har aldri slanka oss. Så hva er det vi skal endre på: jo det er nok for mye sukker og tilsetningsstoffer hos oss også, og det skal vi prøve å gjøre noe med. Følg med her så får du se om det går...

Jeg starter med 10 gode råd, funnet i boka til Mauritsen.  
Thorbjörg Hafsteinsdottirs 10 kostbud

1. Skån kroppen din for alt tilsatt sukker, både det synlige, usynlige og kunstige.
2. Spis fullkornprodukter. De raffinerte kan ikke kroppen bruke.
3. Vær ikke redd for fett. De riktige fettstoffene gavner og slanker.
4. Spis protein av skikkelig kvalitet.
5. Spis belgfrukter, nøtter, frø og kjerner hver eneste dag.
6. Spis deg vakker med økologiske grønnsaker, frukt og bær hver dag, minst 600 gram. (får du ikke tak i økologiske så spis like mye likevel).
7. Drikk 1 1/2 liter vann, ren grønnsak- og fruktjuice, grønn te eller urtete hver dag. Hvis du må ha kaffe eller alkohol (som skjer...) så gå etter nytelse, kvalitet, lite og godt.
8. Spis regelmessig.  Hopp aldri over frokosten. Flere små måltider er (kanskje) veien å gå.
9. Spis balanserte måltider med sunt fett, kvalitetsprotein, langsomme karbohydrater og grønnsaker. Og selvfølgelig så økologiske som mulig.
10. Selv med så sunn mat er det en god ide å ta em multivitamin-/mineraltablett i tillegg.

Copyright 2007 Oscar Umahro Cadogan & Thorbjörg Hafsteinsdottir

Dette er bare begynnelsen, følg med videre så skal du få nye gode råd nesten daglig. :-) jeg lover helt sikkert å fortelle om det som er vanskelig også. Og jeg kan si med en gang at dette vil nok slå til mer hos de store enn de små i familien. De små er 11, 8 og 1 år. Men alt kan bli bedre.

5 kommentarer:

 1. Blir spenneende å følge med :-)
  Her i huset har vi også rom for endringer, men nå er det helt slutt på posematen. Jeg tok en opprydding i skuffen og mesteparten hadde gått ut på dato for flere år siden, så jeg kasta dem :-)

  SvarSlett
 2. Dette blir spennende å følge med på! Må innrømme at kosen min ofte innebærer sukker... så blir spennende å se og få inspirasjon!

  SvarSlett
 3. Holder du deg fremdeles til kjernesunt kosthold? Letet etter en oppdatering om teamet men kunne ikke finne :)

  God påske!!

  SvarSlett
 4. Jeg holder på med det, om ikke 100% (vanskelig med barn...) men jeg har vært så dårlig til å blogge i det siste. Beklager. :-)

  SvarSlett
 5. Ok - takk for svar! Vi har for det meste kuttet ut sukker (men sønnen min får fremdeles kaviar, makrell i tomat mm (som inneholder litt sukker). Men det som har reddet oss er at vi har funnet frem til alternativet til sukkerholdig godteri og kaker. Da kan vi kose oss, uten å gå glipp av den gode smaken :)

  Har derimot ikke fått testet et kosthold helt uten melk og gluten ennå, gjennomfører det bare litt sånn halvveis. Men tenker å teste det i 1 mnd for å se hva som skjer. Men har ikke bestemt meg for å jeg skal gjøre det nå, eller vente til etter fødselen (termin i juni)....

  Anbefaler foresten å følge med på Ninka sin blogg - den inspirerer meg! :)

  http://www.kernesundfamilie.dk/blog/

  God påske til deg og dine :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails