onsdag 6. oktober 2010

Kjøttboller i karri til 4 personer

Dette trenger du til kjøttbollene:
500 g hakket kylling- eller kalkunfarse
1 egg
2 fedd hvitløk som finhakkes
Salt og pepper

Saus:
1 løk
1 eple
2 søtpoteter
200 g pastinakk*
1 ss olivenolje
2 ss karri
7 dl soyamelk
1 ts Bjørkesøt (xylitol)
1 buljongterning*Pastinakk er en gammel kulturplante og kjent helt fra romertiden. Før poteten ble introdusert var pastinakk her i landet den viktigste stivelseskilden i kostholdet. I klosterene var den imidlertid ikke vel ansett, da den anses å stimulere kjønnsdriften. Den er av utseende svært lik gulrot og persillerot med sin klumpete og avlange form, men gjerne noe større. Fruktkjøttet er hvitt eller kremfarget og smaken er søt. Pastinakk kan ha ulike størrelser med både små og store varianter. På store pastinakker er den indre delen seig og treaktig og bør skjæres bort.

Dette gjør du:
Riv løk, eple, søtpoteter og pastinakk på råkostjern eller i en kjøkkenmaskin og rist det med karri i pannen på svak varme. Tilsett litt vann, soyamelken og buljongterningen. Tilsett resten, og la sausen stå å småkoke i 40 minutter på svak varme.
Bland sausen med stavmikser og tilsett Bjørkesøt (xylitol).

Rør sammen farsen med hvitløk, egg og salt/pepper og form den til kjøttboller og ha dem i sausen. De skal trekke i sausen i ca 20 minutter. Sjekk at de er gjennomstekte og smak til med salt, pepper og karri.  Serveres med brun ris og forskjellige grønnsaksstaver. Vi brukte gulrot, agurk, paprika og kålrot.

Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails