Dette trenger du:
4 skiver halvtørt lyst brød
2 ss nøytral olje
1/2 hvitløksfedd til bollen
2-3 små hoder hjertesalat eller romanosalat
2 kyllingfileter
Dressingen:
2 egg
1,5 ss hvitvinseddik
1 ss presset sitron
1,5 ts fransk sennep
1 ss worcestershiresaus
litt salt og nykvernet pepper
1 presset hvitløksfedd
1,5 dl maisolje
6 ss revet parmesan
Dette gjør du:
Brun først kyllingfiletene i panna. Deretter skjærer du brødskivene i terninger og steker de sprø i nøytral olje som er blandet med hvitløk. Sett dette til side. Plukk salatbladene fra hverandre og skyll de godt i kaldt vann. Legg de deretter i salatslynga eller tørk de godt med et kjøkkenhåndkle. Riv så bladene i store biter og legg disse i en tett pose i kjøleskapet til de skal brukes. Da blir de sprøere.
Dressingen: Kok 2 egg i 2 minutter og skyll de straks i kaldt vann. Del de og grav ut de halvkokte plommen og hviten med en teskje og ha det i en bolle. Bland i eddik, sitronsaft, sennep, worcestershiresaus, litt salt & pepper og presset hvitløk. Bland alt godt. Drypp deretter ned oljen langsomt og i en tynn stråle, under hyppig røring. Smaksett med litt nyrevet parmesan og bland igjen.
Gni så salatbollen inn med et overskåret hvitløksfedd. Ha salatbladene i bollen, drypp dressingen over og legg på krutongene. Strø over parmesan og legg på skiver av kyllingfileter. Nyt!
Hei Kjersti,
SvarSlettSå fin en matblogg du har :-). Cæsarsalat er en av favorittene og her har jeg en knallgod oppskrift jeg sverger til. Hemmeligheten ligger i dressingen spør du meg og din så også veldig god ut så den får jeg teste ut! Og så fristet sjokoladfondanten din veldig. Den skal garantert prøves!
Mvh Anne Lene
Nam nam, jeg elsker cæsarsalat. :-)
SvarSlettSå fint dette var! Du er så flink!!
SvarSlettHer skal jeg sjekke når jeg trenger noe godt! Fondant er bare super godt..skal sjekke denne mot min som ofte blir litt brent og er vanskelig å få ut av formene.
Tusen Takk for hyggelige kommentarer, jeg blir så glad! Fondanten er veldig god Anni.
SvarSlett