onsdag 18. august 2010

Cæsarsalat med stekt kylling

Denne salaten krever det beste du kan få tak i kvalitetsmessig av salat.  Bruk gjerne romanosalat eller hjertesalat.  Du kan gjerne forberede det hele, men server salaten nyblandet.  Da er den best!


Dette trenger du:
4 skiver halvtørt lyst brød
2 ss nøytral olje
1/2 hvitløksfedd til bollen
2-3 små hoder hjertesalat eller romanosalat 
2 kyllingfileter

Dressingen:
2 egg
1,5 ss hvitvinseddik
1 ss presset sitron
1,5 ts fransk sennep
1 ss worcestershiresaus
litt salt og nykvernet pepper
1 presset hvitløksfedd
1,5 dl maisolje
6 ss revet parmesan

Dette gjør du:
Brun først kyllingfiletene i panna.  Deretter skjærer du brødskivene i terninger og steker de sprø i nøytral olje som er blandet med hvitløk.  Sett dette til side.   Plukk salatbladene fra hverandre og skyll de godt i kaldt vann.  Legg de deretter i salatslynga eller tørk de godt med et kjøkkenhåndkle.  Riv så bladene i store biter og legg disse i en tett pose i kjøleskapet til de skal brukes.  Da blir de sprøere.

Dressingen:  Kok 2 egg i 2 minutter og skyll de straks i kaldt vann.  Del de og grav ut de halvkokte plommen og hviten med en teskje og ha det i en bolle.  Bland i eddik, sitronsaft, sennep, worcestershiresaus, litt salt & pepper og presset hvitløk. Bland alt godt.  Drypp deretter ned oljen langsomt og i en tynn stråle, under hyppig røring. Smaksett med litt nyrevet parmesan og bland igjen.

Gni så salatbollen inn med et overskåret hvitløksfedd.  Ha salatbladene i bollen, drypp dressingen over og legg på krutongene.  Strø over parmesan og legg på skiver av kyllingfileter.  Nyt!
4 kommentarer:

 1. Hei Kjersti,

  Så fin en matblogg du har :-). Cæsarsalat er en av favorittene og her har jeg en knallgod oppskrift jeg sverger til. Hemmeligheten ligger i dressingen spør du meg og din så også veldig god ut så den får jeg teste ut! Og så fristet sjokoladfondanten din veldig. Den skal garantert prøves!

  Mvh Anne Lene

  SvarSlett
 2. Nam nam, jeg elsker cæsarsalat. :-)

  SvarSlett
 3. Så fint dette var! Du er så flink!!
  Her skal jeg sjekke når jeg trenger noe godt! Fondant er bare super godt..skal sjekke denne mot min som ofte blir litt brent og er vanskelig å få ut av formene.

  SvarSlett
 4. Tusen Takk for hyggelige kommentarer, jeg blir så glad! Fondanten er veldig god Anni.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails