Dette trenger du: (4 porsjoner)
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
1 ts salt
3 dl melk
5 egg
300 gram ost
En suffléform på 1 1/4 liter.
Dette gjør du:
Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Spe med melken og rør til sausen tykner. Smak til med salt. Avkjøl sausen litt. Skill eggeplommene fra hviten. Riv osten. Rør eggeplommene og osten inn i sausen. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i sufflérøren. Hell røren i smurt form stek den i 60 minutter på 180 grader. Server den straks med godt brød, grønnsaker, oliven eller en god salat.
Stivpisket eggehvite:
Sufflérøre før steking:
Avansert! Dette må jeg prøve:)
SvarSlettTakk Monica! Så morsomt at jeg kan imponere deg. Lunch hos meg tirsdag den 31. kl. 12.00?
SvarSlettja, veldig gjerne! Så hyggelig:)
SvarSlettSoufflè er herlig. Denne så flott ut! Takk for hyggelig hilsen! Hege
SvarSlettÅhh, dette ser nydelig ut, dette må jeg prøve:)
SvarSlett