mandag 29. mars 2010

Ostekake toppet med vaniljerømmefyll

Dette er en kake som ikke er fattig på kalorier, tar en stund å lage og krever litt forskjellige ingredienser. Den er passende å lage for de som skal ha med seg en god kake til gode venner på påskebesøk.  Kaken bør stå et døgn i kjøleskap før servering.

Du trenger dette:
Bunn:
15 Digestive kjeks
75 gram sukker
1 ts kanel
150 gram smør

Ostefyll:
1 sitron
150 gram sukker
600 gram Philadelpia kremost
4 egg
1 vaniljestang

Rømmefyll:
5 dl lettrømme
7 ss sukker
1 vaniljestang

Alle ingrediensene til bunnen blandes godt i en kjøkkenmaskin og massen trykkes ut i en springform på ca 26 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen av forma.  Forstek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.



Deretter ostefyll:  Riv sitronskallet og press også ut saften av sitronen.  Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.  Ha sitron, vaniljefrø, ost, sukker og egg i kjøkkenmaskinen og bland dette godt.  Fordel dette på den avkjølede bunnen og stek den på 140 grader i ca 40 minutter til massen har "satt seg".



Rømmefyll:  Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland disse med sukker og rømme.  Dette kan røres sammen for hånd.  Når kaken kommer ut av ovnen helles denne røren veldig veldig forsiktig over ostekaken, det stivner når kaken kjølner.





Kos dere!




2 kommentarer:

  1. Åhhhh, den hørtes utrolig deilih ut, skal prøves ut.

    SvarSlett
  2. To av oss som har laga denne i påska - namnamnam! Eg brukte ei oppskrift utan sukker i botnen. God påske!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails