søndag 7. mars 2010

Parmakylling

Nå er jeg tilbake etter en toukers deilig ferie... Har også gått på Thai-kokkekurs så det er mulig at det blir litt mer eksotiske middager her etterhvert.  Det er vel det beste matlandet i verden etter min smak, Italia som en god nummer to.  Og i tillegg til at maten i Thialand er kjempegod er den også veldig sunn!

Retten under er inspirert av de svenske Bergenströmdamene som jeg har brukt før, men denne er endret en del da vi ikke hadde alle ingrediensene i kjøleskapet en søndag rett etter ferien.

Dette trenger du til 4 personer:
Smør til langpanna
12-14 poteter
2 løk
2 fedd hvitløk
4 store kyllingfileter  (brukte Stangekylling)
Salt og pepper til krydring + litt (tørket) gressløk
8 skiver Parmaskinke
3 dl matfløte

1. Smør en liten langpanne eller en stor ildfast form med smør.
2. Skrell potetene og skjær de i båter og kok de i 4 minutter i lettsaltet vann.  La de renne av og legg de i bunnen av formen.
3. Kutt løk og hvitløk i små biter og stek det i en panne til de er gyldent og fordel de på potetene.
4. Dryss kyllingfiletene med salt og pepper og surr parmaskinken rundt filetene.  Legg de så oppå potetene.
5. Hell matfløten ved siden av filtetene i formen.
6. Stek det på 225 grader i 30-35 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.  Strø litt gressløk over når den er stekt.
7. Serveres med en salat eller oppskjærte tomater og avokado som jeg gjorde.
4 kommentarer:

 1. Denne så herlig ut!! Jeg legger den til i listen under "disse ønsker jeg å prøve":) (http://middaghosdolbakken.blogspot.com).

  Jeg så kommentaren din om i bloggen til trines mektige matblogg - at du hadde en gangske ny matblogg. Jeg tror vi begynte omtrent samtidig:) Din ser spennende ut, jeg kommer til å følge med:)

  Heidi

  SvarSlett
 2. Åhh, dette ser rett å slett nydelig ut:) Måå absolutt prøves ut :)

  SvarSlett
 3. Kjære Kjersti! Det ble en svært vellykket søndagsmiddag. Alle gutta ( 10,19,19 og 50+ ) frydet seg. Jeg fortalte om din mat blogg. Brukte Liveche kylling og serverte en grønn salat med olje/edikk/hvitløk dressing. Denne kommer nok oftere på menyen - og gleder meg til å prøve flere av dine oppskrifter. Tusen takk! Hilsen Vigdis

  SvarSlett
 4. @Vigdis: Så hyggelig å høre!! Nå ble jeg inspirert til å blogge igjen, har hatt en lang pause pga studier på BI, men nå har jeg lyst igjen på grunn av din kommentar! :-) Retten er nydelig!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails