fredag 26. mars 2010

Pizzasnurrer

Dette er ungenes favoritt i matpakka og kan bakes i store mengder og taes opp av fryseren ved behov.  De er også litt sunnere da det er mere sammalt hvete enn hvetemel.  Her kan en også blande litt etter behov og smak.   Supert å ha med seg i ryggsekken på påsketur!  Eller i bilen på vei et sted... :-)

Du trenger til ca 50-60 stk:
8 dl melk
4 ss olje
100 gram gjær
600 gram hvetemel
600 gram sammalt hvete, fin
200 gram sammalt hvete, grov
2 ts salt
1 ss honning

Rør gjæren ut i litt av melken som er lunken.  Bland resten av melken, olje, salt, honning og mel sammen til en smidig deig.  La den heve en times tid.Lag 2 porsjoner av pastasausen som jeg har laget tidligere, kok den inn så den ikke er for flytende.
+ 1 pakke kokt skinke
+ 5 dl revet hvitost

Ta deigen ut på bakebordet og del den i 4 deler.  Kjevle hver del til avlange leiver, pensle de med olivenolje og ha utover sausen.  Dryss over strimler av skinke, ost og litt pizzakrydder hvis du ønsker det.  Rull sammen fra langsiden og skjær i skiver.  Legg bakepapir på stekebrettet og legg snurrene på, dryss så på litt ost på toppen.


La de etterheve i 1 - 2 timer.  Stekes på 225 grader i 12-14 minutter på midterste rille.

2 kommentarer:

  1. Hm, deilig! Dette bakte jeg i dag også:) Halvparten ble borte før kvelden kom:) Resten blir påskelunsj! God påske:) Heidi

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails