mandag 1. november 2010

Varm Vacherin Mont D`or

Dette er en nydelig kveldsrett for to stykker som er litt sultne og klare for et skikkelig kosemåltid.  Det lager  seg selv så det er bare å kjøpe inn en Vacherin D`or i passelig størrelse og en halvflaske Sauternes.  Det har vært en travel oktober så jeg har jammen ikke blogget mye, men jeg skal love dere at jeg har laget mye mat for det.  Bare vent å se... :-)


Dette gjør du:
Fjern ca. 5 mm av det øverste laget på osten, jeg tok den ut av treboksen og skar det av med en skarp kniv. Ta så en gaffel og perforer overflaten av osten slik at det blir mange hull over hele. Hell så 3 ss Sauternes i hullene.  Sett så osten med treesken på stekeplaten på et stekepapir til en forvarmet ovn på 120 grader.  Sa den stå midt i ovnen i 30 minutter til ostemassen er helt kremet.  Server med ristet landbrød og salte kjeks + selvfølgelig Sauternes i glassene.

Vacherin lages i Jura-fjellene i Frankrike, like ved den Sveitsiske grensen.  Osten produseres i en høyde på ca 1300 moh og det brukes kun upasteurisert meld fra månedene oktober-mars.  Derfor er denne osten  på sitt beste akkurat nå!  Den har en kraftig aromatisk smak, og et streif av røksmak pga trekullet som omgir den.


2 kommentarer:

  1. Det hørtes godt ut. Og for et nydelig bord du har dekket, ikke minst!

    SvarSlett
  2. Ost i alle varianter og smaker er EN av mine uendelig mange laster..... :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails