onsdag 21. april 2010

Frokostrundstykker med frø

Det beste man kan gjøre for å spre litt glede er å bake ferske rundstykker til familien til frokost.  Da spesielt kanskje på en vanlig torsdag.  Så nå har er jeg i ferd med å ferdigstille dette.  Oppskriften har jeg funnet i boka Under valnøttreet av de svenske Bergenström damene.  Denne boka sprer mye glede her i huset.

Dette trenger du:
50 gram gjær
1 ss honning
1 toppet ts salt
3 dl vann + 1 dl melk
1 dl solsikkefrø (eller valnøtter)
4 ss linfrø
1 dl hvregryn (eller knuste hvetekorn)
9-10 dl hvetemel

Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, bruker du tørrgjær er det bare å blande det inn i melet.  Bruker du vanlig gjær løser du denne opp i litt av væsken og rører det inn.  La deigen heve en time.  Deretter deler du deigen i 12-14 deler og setter de på bakeplate med bakepapir.  La de heve et kvarter til.  Stekes på 250 grader i 12-15 minutter.  Avkjøl rundstykkene på rist hvis du vil beholde den sprø overflaten.  Hvis du heller vil ha litt mykere skorpe på rundstykkene kan de dekkes med et kjøkkenhåndkle.  Det sies også at de er fine å fryse, det har jeg ikke testet ut enda...


5 kommentarer:

 1. Nam, nam! Jeg må komme på lunsjdate snart kjenner jeg! Eller skal vi la oss friste av ett utested...

  SvarSlett
 2. Du har så mye gode oppskrifter, at jeg ønsker å gi deg en award! Gjør hva du vil med den, hensikten min er å gjøre enda flere klar over den fine bloggen din :) Og fortelle deg at jeg setter pris på bloggen :)

  SvarSlett
 3. Tusen tusen takk Cecilie, det var veldig hyggelig sagt og inspirerer til ekstra innsats!

  SvarSlett
 4. En veldig god oppskrift. Enkel og grei, selv med govbakstmel. Mia rullet dem som horn og det ga et supert litt mer spennende resultat for 3-åringen. Snart kommer knekkebrødoppskriften... Lover.

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig kommentar Kristine! Gleder meg til knekkebrød. :-)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails